21.10.2017. Najbolje iz Crne Gore

Četvrti po redu sajam „Najbolje iz Crne Gore“ Agencija Advantage prirediće za vikend 21. i 22. oktobra u Delta City-ju, a na njemu će se predstaviti domaći proizvođači vina, maslina i maslinovog ulja, meda, pršuta, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja, organskih proizvoda...

Iz godine u godinu manifestacija bilježi sve veće interesovanje javnosti, ali i izlagača.

Na sajmu će svoje proizvode predstaviti  oko 60 učesnika iz svih krajeva Crne Gore. Učesnici organizovano dolaze iz: Podgorica, Bijelog Polja, Mojkovca, Plužina, Šavnika, Žabljaka, Danilovgrada, Kotora, Herceg Novog, Bara, Golubovaca...  Na sajmu će biti predstavljen i projekat “Ukusi kraja moga”, pa će posjetiocima biti omogućeno i da, besplatno, degustiraju ove proizvode u subotu i nedjelju od 11 do 14 i od 17 do 20 sati.

Osim organskih proizvoda, posjetioci će imati priliku da probaju med, masline i maslnovo ulje, sir, vino, ljekovitio bilje, voće i porće, prizvode od voća i povrća (džemove, sokove, slatko, namaze...) iz svih krajeva Crne Gore.

Sajam je, kao i svake godine, idealna prilika da se ovi proizvodi kupe direktno od proizvođača, te da se, u direktnom razgovoru sa proizvođačima, kupci upoznaju i sa procesom proizvodnje.

Cilj projekta je prije svega, upoznavanje građana sa prehrambenim proizvodima koje nude crnogorski proizvođači. Na taj način želimo da promovišemo male, domaće, proizvođače  iz svih krajeva Crne Gore koji su prepoznati po kvalitetu svojih proizvoda.

Osim promocija potrošača, cilj projekta je i stvaranje svijesti i navike kod crnogorskih građana da kupuju domaće proizvode i na taj način doprinesu, ne samo zdravijem životu, već i razvoju crnogorske ekonomije.

Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada, a sajam  će otvoriti VD Sekretara Ivan Terzić, u subotu u 11 sati.